Furanflex
Furanflex en Ventilflex is het materiaal dat wordt gebruikt om bestaande kanalen te bekleden met een nieuwe voering (relinen). Het Furanflex materiaal bestaat uit composiet en glasvezel met verschillende chemische samenstellingen, afhankelijk van de toepassing.
Furanflex en Ventilflex is de enige methode waarbij rookgaskanalen en ventilatiekanalen van elke vorm en diameter kan worden bekleed met een voeg loze, naadloze en luchtdichte voering. het composiet materiaal is bestand tegen condenswater, corrosie, vlammen en hitte.
De Furanflex of Ventilflex voering wordt in flexibele toestand in het bestaande kanaal geplaatst waarna het materiaal met behulp van stoom wordt uitgehard. Tijdens het uithardingsproces neemt het materiaal de vorm van het bestaande kanaal aan (vierkant, rond, rechthoekig). Het uithardingsproces is onomkeerbaar. Na uitharding is het kanaal zo hard als staal.
Furanflex toepassingen
- Renovatie collectieve rookgaskanalen (CLV/Half-CLV etc.)
- Renovatie individuele rookgaskanalen (80mm)
- Renovatie collectieve rookgaskanalen met WTW units.
- Renovatie individuele rookgaskanalen t.b.v. centraal ketelhuis (cascade)
- Renovatie schoorsteenkanaal van de open haard of houtkachel.
Ventilflex toepassingen
- Renovatie collectieve ventilatiekanalen (shuntkanalen)
- Renovatie individuele ventilatiekanalen
- Renovatie afzuiging horeca gelegenheden
- Renovatie ventilatiekanaal extra brandwerende eisen (Ventilflex RKV)
Wat is het voordeel van Furanflex en Ventilflex
- Compleet gecertificeerde en beproefde methode.
- Geïnstalleerd met minimale overlast voor de bewoners.
- Geschikt voor kanalen met grote diameter en lengte
- De volledige capaciteit van het kanaal kan worden benut
- Het kanaal bestaat uit een stuk dus geen kans op lekkage
- Snelle installatie, vaak al binnen een dag.
Met Furanflex kun je alle kanten op
Waar is Furanflex/Ventilflex van gemaakt?
Een Furanflex kanaal bestaat uit drie lagen:
- De binnenlaag
De binnenlaag is gemaakt van thermoplastische folie. Door deze laag kan de druk in de Furanflex of Ventilflex liner worden opgebouwd zodat de liner zich naar de vorm van het kanaal kan zetten. Wanneer de nieuwe voering is ingebracht stroomt de stoom door de thermische folie het kanaal in waardoor het uithardingsproces begint. Na het uitharden van de Furanflex liner wordt deze folie verwijderd. - De midden laag
De middenlaag is gemaakt van een hoogwaardig composiet van glasvezel en kunsthars. Door de temperatuur van de stoom treedt er een chemische reactie op waardoor het materiaal gaat uitharden. Na het uitharden is het Furanflex composiet materiaal zo hard als staal. - De buitenmantel
De buitenmantel is gemaakt van synthetische textiel verstevigd met kevlar. Deze laag zorgt ervoor dat de composietlaag niet wordt beschadigd bij het installeren en uitharden van de Furanflex rookgaskanalen. Ook bepaald de buitenmantel de grootte (diameter) van het rookgas- of ventilatiekanaal.